Groepslessen in Boxmeer en omgeving

Voor Stages indoor cycling, XCORE, Power, Yoga en Zumba, zie de video's.

Spinning / Stages indoor cycling

BeFitGym Boxmeer: heeft dit jaar geïnvesteerd in Premium Indoor Cycling fietsen van Stages Cycling. Stages is een concept waarin je traint met een wattagemeter die real-time data weergeeft van de energie die je levert, iedereen fietst op zijn eigen niveau en kan op verschillende manieren progressie analyseren. www.stagesindoorcycling.com

Bodyshape

In de les Bodyshape wordt gewerkt aan het uithoudingsvermogen voor de spieren. Uiteraard op muziek! Doordat spieren in een oefening, een bepaalde beweging langer vast moeten houden wordt het vetverbrandingsproces in werking gezet. Je lichaam wordt geshaped en strakker gemaakt. Bodyshape is dus een echte figuurverbeterende work-out!!! Door het gebruik van dumbells, losse gewichten of dynabands kun je iedere oefening naar eigen wens zwaarder maken.

Steps/BBB

Is een sportieve workout waarbij je kracht en uithoudingsvermogen opbouwt. Na een warming-up volgt een blok van 30 minuten waarbij de nadruk ligt op steps. Eenvoudige bewegingen worden gedaan op, over en rond een in hoogte verstelbaar bankje. Een gemotiveerde docent(e) en meeslepende muziek stimuleren enorm. Tijdens dit cardio-blok werken de vetverbrandingssystemen op volle toeren. De laatste 15 minuten worden besteed aan buik, billen en benen en gaat het vooral om de lenigheid en spierversterking. Tijdens deze krachtoefeningen wordt gebruik gemaakt van o.a. gewichtjes en tubes. Op het eind zijn er stretchoefeningen die er voor zorgen dat je spieren de afvalstoffen goed afvoeren. Je verlaat de les dus weer heerlijk ontspannen. Door dit regelmatig Steps/BBB te volgen verbeter je je lenigheid, je spieren worden sterker en je longinhoud wordt vergroot. Daarnaast staat centraal het plezier om met een groep oefeningen op muziek uit te voeren.

Boks4fit

Een groeples met (kick-)boksen om je zelfvertrouwen op te vijzelen, om af te vallen, je emoties te regulieren, als totale bodywork-out en zelfverdediging. Zonder dat er wordt gespard, oftewel het vrije-vechtgedeelte één op één, wat moeilijk controleerbaar is en het moment waarbij veel blessures ontstaan, komt niet aanbod. Een totale vechtsporttraining zonder dat je bang hoeft te zijn om de dag erna met een blauw oog te moeten verschijnen. Maar door de oefeningen te gebruiken van de boks training en toe te voegen aan de les, ontstaat Boks4fit.

De lessen zijn opgebouwd met de (kick-)bokssport als basis, waarbij de onderdelen gebaseerd zijn op uithoudingsvermogen, kracht, lenigheid, calorieën verbranden en afvallen. Er is een stevige warming-up, in de kern vormen de boks technieken een vast item. Spierversterkende oefeningen, met oog voor core-stability en de specifieke spiergroepen in samenhang met conditie verbeterende training zijn de basis. Met een cooling-down sluiten we af. We brengen onze hartslag en ademhaling op een geleidelijke wijze terug. Stretching is hierbij een niet te onderschatten onderdeel.

Buikspierkwartier

Neem je ook altijd voor om aan het einde van uw training heel veel situps te doen, maar komt het er vaak niet van? Doe dan eens mee aan ons klassikale buikspierkwartier. Onder leiding van een instructeur train je gedurende 15 minuten alle verschillende buikspiergroepen. Opgeven is geen optie! Iedereen kan meedoen.